Drukkerij Espace
 
HOME
FAMILIEDRUKWERK
HANDELSDRUKWERK
RECLAMEDRUKWERK
DIGITAAL DRUKWERK
AFWERKINGSTECHNIEKEN
CONTACT
HOE AANLEVEREN
 
Tel. 056 50 44 60
info@drukkerijespace.be
 
 
 
 
 
Hoe aanleveren
Voor een goede en snelle verwerking van uw print- of drukwerk is goed aanleveren van essentieel belang. Hieronder staan wat richtlijnen hoe een bestand kan worden aangeleverd. Mocht u nog vragen hebben, dan kan u ons altijd contacteren op Tel. 056 50 44 60.


Bestanden aanleveren
Bestanden kunt u op verschillende manieren aanleveren. Indien de bestandsgrootte kleiner is dan 8 MB, dan kan dit via e-mail op info@drukkerijespace.be. Grotere bestanden kunnen via WeTransfer verstuurd worden. Wanneer u hulp nodig heeft, kunt u altijd mailen of bellen, of gewoon langskomen met een CD, DVD of USB-stick.

Voorkeur bestandsformaten
• Adobe Acrobat PDF
• Photoshop TIFF, JPG of PSD
• Illustrator EPS of AI
Open bestanden van Quark Xpress of InDesign zijn mogelijk mits alles is meegeleverd in een service pakket (verzamel voor service bureau of in InDesign kies optie Pakket). Dus met alle lettertypes en iIllustraties.

Grootte
Lever de bestanden in de exacte grootte aan met een afloop (extra ruimte eromheen) van minimaal 3 mm als er elementen uitsteken buiten uw opmaak. Dit is nodig om het gedrukte werk netjes te kunnen schoonsnijden. We adviseren om tekstkaders minimaal 5 mm van de orignele rand af te zetten. Vergeet niet om de snijtekens erbij te zetten. Dit geldt ook voor printwerk.

Resolutie
Als uw documenten gedrukt moeten worden, is het belangrijk dat het beeldmateriaal minimaal 300 DPI is (beelden afkomstig van websites zijn meestal niet bruikbaar omwille van de resolutie).

Kleuren
Als uw documenten gedrukt moeten worden, is het belangrijk dat alle kleuren in CMYK-waarden of in Pantone-kleuren staan. Kleurenprinters kunnen wel overweg met RGB bestanden.

Lettertypes
Altijd alle lettertypes insluiten of apart meesturen of de tekst omzetten naar lettercontouren. Alleen de lettertypevariaties (bv. vet of cursief) gebruiken indien het aanwezig is het lettertype, dus geen monitorlettertypes gebruiken.